MANUSIA PADA ZAMAN KINI





Assalamualaikum ! hye . hee sorry haritu cakap tanak update buat seminggu. tpi benda nie aku nk luah sangat-2 so taleh nk simpan lama-2. sakit hati bhai !!.korang nmpak tak pic yg kiut miut di bawah nie??. nampak kan? if you can't see ,you are blind ! kasar beb :D. korang perasan tak manusia pda zaman skrg sudah berubah??. okay aku nk cer citer skit. wktu rehat tdi, aku mkan kat canteen,so adalah kucing tua nie suka sngat pnjat-2 meja kantin. tabiat dia kowt. ramai bdak-2 tak suka dan meluat sangat-2 dgn prangai dia tu !.aku pun tak suka gakla kalau dia ganggu. siapa yg tak mrah ,right?.but i'm so sad and i'm crying just now. mau tau nape?. coz ada makhluk Allah nie dia renjis-2 kan nasi kt muka kucing tu !!!.aku sedih dan geram gila kt makhluk Allah tuhh. damnn herrrrr ! ,ade ke patut dia buat camtu? even hg geram kt kucing tuh pun janganlah duk buat mcam tu dan keluaq kata-2 kesatt beb bodo ,bangang smua tuh ! hg p la bwak dia p tmpat yg jauh-2 . susah ke????.mmg ba alif ba yaa kowt. try aku buat dan kata kt hg bodo ! tobat hg mrah aku kan?. mcm tu gakla kucing ,even dia buat muka selamber dia tuh..tpi dia ada perasaan mcm hg gakk weii !. lainlah dia patung ka meja dia tak kisah la..GRRRR ! mmg aku geram + bebai btul dgn mkhluk Allah tu.aku tgok kucing tuh , trus aku nanges. Kalau tak suka sekali pun JANGAN lah dok buat-2 macam kat dia. Aku dpat byangkan if aku jadi kucing and orang buat aku camtu ,tobat aku akan geram ! Nabi ajar kita mcam tu ka??? sedangkan Abu Hurairah pun sayangkan kucing yg comey-2 tu. Aku tak faham dgn prangai manusia skrg.jelas skali nampak petanda akhir zaman smakin tiba .korang buatlah apa pun kt binatang,seksa dia ,pijak dia ! walaupun hmpa syok buat binatang mcam2 TAPI INGAT lah di akhirat nnti diorang seksa korang lebih ganda lagi apa yg mnusia buat !. Allah itu Maha Adil kepada makhluknya.Doa binatang selalu dimakbulkan oleh Allah S.W.T .



No comments: