kenangan :')

    Assalamualaikum :') . hari ini aku ingat tak nak update tapi aku tak sanggup nk pendamkan isi hati aku sorang-2. so aku nk luahkan segala-2 nya hari nie. kalau tak nak baca ? g main jauh-2 kay?.





Kenangan time myspace :') rindu abg ckp syang adik ! rindu abg ckp adik abg pandai..
ya Allah harap suatu hari nanti adik dpt jumpa secara live dgn abg.

Peristiwa ini berlaku time aku darjah 6 , time tu bulan 12 . masa tu aku tak layan facebook , twitter,
tumblr , formspring , friendster lagi . aku hanya main Myspace. Huu , yela dulu myspace best sgt. Suatu hari tu , aku ada add seorang lelaki. lelaki tu boleh dikatakan handsome :) . aku bukan minat dia cuma aku anggap dia mcm abang aku. Suatu hari tu , aku berani tegur & comment gambar dia. time tu aku guna perkataan "Awak" "Saya" . aku memang geli nak panggil mcm tu. abang takpe lagi. So bermulalah detik pengenalan aku dgn dia . Abang akim :') . Masa tu , dia couple dgn kak angkat aku jugak , kaka fiea . diorang sweet sangat-2 aku tgok. tapi apa kan daya , Jodoh takda . So berpisahla diorang ! aku amat sedih sngat-2 bila aku dapat tahu. Aku ambil abang akim dgn kaka fiea sebagai abang kakak angkatku semasa diorang couple. Best sangat ! rasa mcm ada abang dgn kakak yang prihatin. Sebenarnya , diorang clash bkn salah faham ke apa. tapi kehendak kaka ku sendiri. hanya Aku dgn kaka fiea je yang tahu sbb apa kaka mintak clash dgn abg akim. kaka fiea tak bagi aku cerita dkat dia . nak tak nak aku diam je . sampai hari nie , aku rasa abg akim tak tahu sbb punca kaka mintak putus dgn dia. Sedih ! . aku nak sangat diorang kembali mcm dlu. tapi aku tgok mcm takda harapan je... Dulu abg akim caring sgt pasal aku , ambil berat psal aku , sayang aku. Aku hargai dia :') . tapi bila aku dah ada facebook , dia suruh aku add dia. aku add . aku rapat sangat dgn dia. tiba-2 satu hari tu , aku dah perasan perubahan dia. aku tertanya-2 sbb apa dia mulai dingin dgn aku ? apa salah aku ? . tapi aku tak berani nak tanya . semakin hari semakin jauh. aku dgn abg tak selalu contact , chatting mcm dulu-2. sampailah satu hari tu , kaka fiea beritahu aku yang dia jumpa dgn abg akim . kaka fiea ada cerita pasal aku dkat dia .. dia ckp "ingat tak nak  berangkat-2 dah rasa" . apabila kaka fiea cerita mcm tu kat aku , Ya Allah . Sedihnyaaaa . hanya Allah saja yang tahu perasaan aku . siapa yg tak sedih bila orang yg kita sayang sbagai seorang abang , ckap mcm tu ! . Mula-2 lepas kaka fiea cerita kt aku , aku tak percaya . tapi aku tgok , dia dah pandai Remove aku dari List Family dia . dia hanya pilih family & friends dia je dlm family dia. time tu aku dpat rasakan yg aku nie dah tak penting dlm hidup dia and dia mmg tak nak anggap aku sbagai adik . hurm , yela aku dgn abg akim kan duduk jauh , dia duk muar aku duk kedah. tak pernah jumpa plak tu , kenal kat alam maya . so dia rasa mcm tak penting sgt la . ye aku tahu aku tak comel pun . aku kalau rindu diorang , aku selalu tgok gambar diorang . Hurm , Aku menangis gila time dpt tahu dia remove aku dari list dia ! aku cerita kt kawan-2 ku . Kawan-2 aku cakap " tak pe la farhana , maybe ada hikmah di sebalik nie, hang kan ada abg satu lagi " bila aku fikir balik , betul la . Allah gantikan abg akim dgn seorang abang yang lain . muka abang ilham pn ada iras abg akim . kali nie , dia yang ambil aku dan dia sekolah skali dgn aku . tpi skrg dia dah tamat belajar kt sekolah aku. aku harap kali nie dia ambil berat pasal aku sbagai seorang adik. aku sayang diorang sgt-2 mcm abg kakak kandungku . sbb aku tak de ramai abg kakak . yang ade , sorang abang aku je. Abang long aku , tu tak berapa rapat sbb dia dah jadi ayah , suami . so jarang nak rapat dgn aku . Tiap kali aku rindu diorang , aku akan stalk fb diorang . aku nak sngat kembali mcm dulu ! semua kenangan-2 yang indah aku dpt. aku happy , apabila semalam aku tgok fb abg akim . dia dah sambung belajar dkt PTPL college . aku rasa dia ambil course psal masakan . apa-2 pun , biarlah aku anggap dia sebagai seorang abang wlaupun dia dah tak nak anggap aku sbagai adik dia. Hurm .. Aku pn happy bila kaka fiea dapat smbung belajar form 6 . psal abg ilham , aku dah lame tak chatting dgn dia , sbb aku sibuk dgn PMR . apa pun lepas exam nnti , aku akan contact dia balik . InsyaAllah. adik akan doakan untuk abg akim , kaka fiea dan abg ilham semoga berjaya di dunia dan di akhirat. i will miss three of you. i love you all like my own's sister and brother ! <3 . 

note : Setiap yang berlaku , pasti ada hikmah disebalik nya . percayalah ! Allah maha bijaksana

No comments: