Sajasukasuki ^___^

*mama nak kamera DSLR :'( . Nampaknya tak dapat lagi ! lepas PMR . itupun kalau dpt 9A insyaAllah aku akan dapatkan ! Go Farhana Go PMR 

                 Assalamualaikum =) Sorry my dear blog . Bukan tak nak update tapi setiap kali sign in blogger , my mind was blanked. Kali nie aku banyak cerita. it's up to you kalau korang tak nak baca pun aku akan tulis jugak :p ! aku nak luahkan segala-2 nya. First , I wanna say Alhamdulillah to Allahurabbi :) sebab dia dah makbulkan segala doa-2 aku ! . Syukran !!. aku dah dapat tahu segala result Exam Mid year. Nak tahu? . *tutup muka* tak payahlah ! . Results tak sehebat korang pun. cukup makan-2 saja. aku dapat no 8 ? . Percaya? . elehh baru no 8 dah bangga. bukan bangga sbelum nie results aku memang memang down lah. Tapi akhir-2 nie semakin up. InsyaAllah selepas nie aku nak up kan bagi top 5 dan Grade A banyak sikit.

               Then , congrats to Ain Naza , Anisa , Rabbani & kawan-2 lain. Walaupun kita dapat no last sekali pun kita tetap hebat kan? . yang dpat elok tu ,tak perlu nk berbangga sangat dgn keputusan yg ada pada kita kerana Allah S.w.t boleh tarik balik bila-2 masa saja. tak percaya ? cuba riak atau bangga tgok. Sure lahh. *pesanan untuk diriku juga* . Yang dapat sedang-2 mcm aku nie , kena usahakan lagi. Allah dah berjanji setakat mana usaha kita lakukan , setakat tulah Dia bagi kat kita. Betul tak ? Betul tak ? . 

              Esok ada KELAS TAMBAHAN ! saya ulangi lagi ya , Kelas Tambahan a.k.a addclass. Lol  merepek aku !. Okay bukan aku tak suka pergi tapi kalau dah hari lalu sekolah aku tu , dah naik muak aku. ya Allah kejamnya aku ! . Tak reti bersyukur la kau nie ! . Just kidding . tak la buat hari Jumaat , habis pkul 12 lebih . ayah aku nak solat jumaat tak ke kelam kabut nak ambil aku . Esok , science . buat sedikit revision teacher cakap. 

             Tadi kat sekolah , aku nak pergi jumpa teacher nk bagi surat Ain Naza , aku dgn selamba masuk lab sorang-2 aku . ya Allah ! ramai gila budak laki ! *ok muka tebal* aku kuar balik. aku tak perasan teacher ada dlm lab . sbb diorang sbuk buat karnival science apa tah hari ahad nie , so sibuk buat mcm-2. aku tanya addeen ' wei , nampak teacher azian tak?' *malu derhh ! baru first time ckp* . Addeen " tu teacher , kat dlam" . Ouhh mcm mna tak boleh perasan? nie mesti tadi tgok crush aku dlm lab tu kan? . wkaka , dlm lab tu ada budak laki sahaja form 4 , form 5. tudia! dahla aku sorang perempuan . nak tak nak aku masuk dgn bodoh pergi kat teacher , selit-2 dgn lelaki. fuhh ! nasib baik aku pndai mengelak-2 dari diorang. malu tapi mahuu ! whahaha, dakla melawak ja. gila hg nk mahuu ! mak aku sepak satgi. tapi aku ada ternampak Crush aku . Sapakah crush aku tu? . amboi pandai dah ber-Crush-2. haha , sekali sekala. kan aku dah ckp aku nie sekejap je minat , kejap lagi minat yg lain plak. Crush aku tu sibuk melayan anak cikgu-2. fuh , gentleman amat ! . Haha , dahla putih . sama tinggi dgn aku ==' lebih 4 inci mybe. entah aku tak ukur plak brape cm dia. Haha , pastu comel plak tuh. aduhai terpanah asmara aku ! . ahaha , Tipu k? . jangan percaya ckp aku yg suka merapu tak tahu hala . Masa nak balik plak , aku jumpa Crush aku yang satu lagi, tudiaaa brapa banyak Crush hg ada ? . heheh , banyak kot. mcm tadi jugak , form sama . aku tak berapa tahu la nama-2 crush aku ,cuma dia berkuning langsat skit hmpir-2 putih , chinese , tinggi , gaya mcm abangku :'/ sob sob sdihh . teringat plak abangku . Gedikk gilaa aku baca semua statement aku nie ! nak muntah hijau ! . Sorry ya . nielah akibat terlalu melayan perasaan , sampai terkeluar habis.

           Just now , mak aku cakap hari sabtu nie , nak pergi meminang orang. Haha , bukan aku la. nk tolong pinangkan si anak dara buat abang sepupuku sebelah mak aku . abg sepupu aku org Kl , anak mak ngah aku. aku tak berapa rpat la dgn diorang. sbb diorang sudah besar-2 . malu lah aku !. mak aku ckp "nak pergi ke? " aku jwab "entah ! *angkat bahu* . mak aku cakap " tak payah pergi la ea , ana duduk dgn comel , simba , chicha , tuti , tina , tina ja"  aku jwb "Ok , *dlm hati nak ikut ! nak jumpa dgn cousin aku yg hensem tuh" gedikkk ! hahaha . serious handsome cousin aku tuh , dia baru form 4. anak pak long aku ! . haha boleh pengsan aku tgok dia . tapi mak aku ckp dia tak pergi. Alaa , takpa lah aku pun tak nak pergi. haha , tapi kan aku tak sanggup berbapak mertua dgn paklong aku. Eee , tadak pasai nahh !. saja syok-2 minat. tapi dia tgok aku dgn sebelah mata ja :'( sodih !. haha. mentang-2 kau handsome , abg A . kau tgok aku guna hidung kau je. Huhh takpa lahh. Hahah 

          Okay banyak kan aku membebel ? sorry kalah essay lagi. haha , kan dah banyak idea. kalau tak larat baca , jangan baca ! kang mabuk plak. dah la ayat-2 aku ada unsur Pelik + Gedik. *takmakanubat* hampa kalau perasan , hari nie aku banyak ckp psal lelaki kan? hahah sekali sekala. ingat aku tak gedik ka? . tapi aku gedik dlm diam ja. tak tunjuk kt orang ! .haha merapu g.ok narhh , hrap korang enjoy ! . see you all again on next post. May Allah bless you . Salam , goodnight ! :D

                     

No comments: