Kucing saya ='(

               

                  Assalamualaikum ! Sorry narh, dah lama tak update ! Hurm korang , korang !..Korang nak tahu tak ?? . benda nie la yang aku sedih sgt :'( . Tanggal 6/7/2012 hari jumaat, kucing-2 aku kena buang oleh mak ayah aku ! , huwaa sedihnye . *menangis* aku tak sangka aku ingatkan mak aku buat lawak je , tgok-2 kucing aku semua kena buang , i repeat that SEMUA KUCING okay ? bukan sekor dua je . aku dah la ade 6 ekor , ya Allah sedihnyaa . korang nk tahu sbb ape mak aku buang ? . Erm , pagi khamis tu *aku tak skolah sbb sekolah cuti sukan* aku dgn mak aku cuci porch kereta dkat depan , ayah aku keluar pergi mane tah. Lepas aku dah habis basuh semua , tiba-2 mak aku ckp "ana , tgok abah hang dah kena penyakit tibi !" aku dgn tergamam "biar betul?" mak aku ckp lagi "yela , nie sbb duk kucing and blablabla......" aku dgn tak puas hati trus search [penyakit tibi] , aku kata dkat mak aku "ma , penyakit tibi bukan disebabkan kucing , blabla" mak aku ckp balik "tak kirala , kucing nie kena buang , mama taulah apa nk buat" . hati aku ckp mak aku saja ckp ja kowt. takpelah , ptg tu aku duk hairan gak mak aku asyik kerap pergi belakang duk sembang dgn jiran aku , tapi aku tak syak . aku ada gak tanye mak aku sbb apa kerap sgt pi belakang ? biasa tak mcm tu . mak aku kata adalah kerja .

                     Hurm , esok tu jumaat , mcm biasa aku pi kelas tambahan dkat sekolah sampai pkul 11 camtu. aku balik-2 rumah , tgok seekor pun takde kucing ! anak-2 kucing biasa tunggu aku balik pun takde , aku hairan dah . aku tanya mak aku " mama , pergi mana hbis kucing??" mak aku ckp "mana nk tau ! mak dia bwak jalan-2 kowt" aku tanya lagi "comel mana ?" *kucing kesayangan* , mak aku ckp lagi "laa , besa kan comel duk p jalan-2" . Okay , aku tak kisah so aku buat kerja lain . Malam tu , aku bukak pintu . dalam hati , pi mana hbis ?? biasa semua duk depan pintu tunggu aku bagi makan . aku dah mcm syak mak aku , aku pi bilik mak aku . aku desak mak aku ! . mak aku kata mak aku dah buang semua kucing . aku tanya sapa yg buang???!. mak aku kata pakcik rahim , jiran belakang . Ouhh patutlah mak aku duk p belakang petang malam tu , rupanya benda nie depa bincang ! sampai hati mak ayah aku buang tak beritahu aku awal-2 dahtu tipu aku pulak kata kucing pi jalan la apa la.. aku mmg geram gila ! . sapa tak sedihh weihh???. mak aku kata abah lagi penting ! ya mmg abah penting ! tapi kucing-2 mak aku buang tanpa beritahu aku dulu !! . aku sedih tau takk?? . aku tak sempat nak cium , sayang depa ! kali terakhir pun , aku tak bpa main dgn depa. 
                 Arrhhhh ! , aku rasa mcm hidup aku tak bermakna lagi . sedihhhnya :'(((( . hnya Allah ja tau perasaan aku ! . mcm mna la kucing2 aku kan? :'( dahla depa tak biasa hidup susah , di jalanan semua. ada tak makanan??? . aku taktau lah mak ayah aku pi buang kucing-2 aku dkat mana. nk tanya , satgi aku hott ! aku nie bukan boleh. yang nie , pun aku dah hott ! satgi kata anak derhaka pulak , hurm . apa yg mampu , aku hanya berdoa kpd Allah , semoga Allah melindungi semua kucing-2 aku , kalau boleh ada insan yang baik ambil bela tak pun bagi makan ! . jgnlah ada orang menyakiti kucing aku , aku tak akan redha siapa yang mengkhianati kucing aku ! tak akan !!!. aku tgok kucing di restoran smua pun tak sanggup , apa lagilahhh kucing-2 aku . tak sampai hati ! . hurm , kalau lah aku ada kuasa magic , dahlama aku nk depa mai balik. Sedihnyaaa :'( . mcm mna la depa? suka tak duduk dkat sana? . apa perasaan depa kna buang ? . ya Allah sedihh sgt-2. aku harap aku akan jumpa teh, comel , chicha , tuti , tina , tini , chichi , simba , shira , nisa , tuah ,amy , alia di alam barzakh ! aku harap aku akan jumpa depa di syurga . InsyaAllah ! 
             Aku sayang depa sgt-2. depa lah tempat aku meluahkan perasaan , depa mcm faham perasaan aku . walaupun depa kucing , aku tau depa faham! . aku rasa rindu , baru dua hari terasa kehilangan depa , ya Allah cubaan aku dahla nk trial dah , dugaan mai menimpa. maafkan ana , ana bukan nk buang :'( ikut kan hati tamau buang ! tapi nk buat cmna demi abah ! :'( . Hurm maafkan ana , hrap chomel ,chicha , simba, tuti , tina , tini faham keadaan ana. love u till die !!!! . terasa kosong di rumah aku , depa buat aku happy :'/ . setiap ruang , aku terbayang-2 wajah depa . rindunya ya Allah , tak tahan hambanie . hurm , rumah ku kini sepi tanpa depa .

No comments: