Hyep ! Hyep ! Assalamualaikum semua ! *tak jawab dosa tau* hehe
rindu titew tak ? haha gedik yg amat.. Korang sihat tak ? Alhamdulillah aku di sini pun boleh lah nak demam sikit , maybe pasal PMR tak ?, *Ehh, ana kau PMR ea ?* yela aku PMR la tahun nie. Asal ? muka aku nie mcm mak budak ke ? , nak je aku sempat punggung orang yg kata aku mcm orang tua !. Act,PMR tak habis lagi tapi tangan gedik nak update, that's why im here.Haha, orang kalut nak PMR, aku nak update pulak kan ?..takpelah esok tak sekolah..aku kena baca buku untuk 2 hari nie ! . No facebook buat masa skrg , hanya twitter je , hehehe . sbb twitter tak ketagih sgt nk online smpai malam. Lagipun , malam nie budak asrama online plak, diorang kan balik . mesti la bnyak cerita , aku tak boleh online nanti aku nk chatting dgn diorang. Dah berapa hari dah aku tak buka fb ! bagus ! hahah. Sorry lin :') aku tak dpt IM dgn kau , takpe minggu dpan kita IM ye ?..Hari isnin & selasa minggu depan je yang tinggal, lepas tu boleh lompat-2 bintang *merepek*..Nak tahu tak pengalaman aku PMR? alaa, aku tahu korang dah ada pengalaman PMR, amacam best tak ? time tulah rasa nervous, cuak, gabra, jantung nak terkeluar semua kan??. Bila nampak pengawas yang jaga periksa tu ya Rabbi nak mati aku rasa mcm tak nak exam. tapi alhamdulillah Allah panjangkan umur aku lagi dan masih kesempatan untuk menduduki PMR. Satu je yang tak best....Pengawas yang jaga tu tak de yang muda & kacak lerr ! hahaha, semua dah kahwin aku rasa. Weihh, kau PMR still fikir lagi ? hahak aku mmg. Buat masa skrg aku dah ambil 6 subjek, fuhh. dalam takut-2 pun , aku tabah hadapi. Alhamdulillah ! Alhamdulillah again ! Harap semua subjek aku dpt score A A A A. Amin, ya Allah. aku nak sgt dpt 9A , aku nk banggakan ibu bapa aku. 


First day... ( Bm kertas 1 ,Bm kertas 2 & Pendidikan Islam )

Time sampai-2 sekolah tu, nampak pengawas datang ke sekolah ! MasyaAllah gabra giler ! tangan aku sejuk weihh , dan rasa mcm nak balik je rumah atau buat-2 sakit nak duduk hospital. Haha, hebat tak ? ada niat nak duduk hospital time PMR , ish-2 teruk kan ? . Masa mula-2 masuk dewan, ya Allah hatiku rasa mcm ngilu tahu tak ? mcm nak balik. Tapi aku kuatkan jugak la. Lastly aku dpt jwab. Untuk Bm kertas 1 , boleh la senang la jugak . banyak soalan spot yg naik , tpi betul ke tidak jawapan aku tu ? Waallhualam. Paper 2 ramai kata payah ? entahlah aku mcm tak gabra sgt , bolehla...Pendidikan islam ? arhh aku ada buat silly mistakes sbb aku ada tulis kain kapan tu harus ? dan bayar zakat tu sunat ? ya Rabbi ! . harap yg lain semua betul, amin. masa hari pertama mmg aku tak pandai urus masa , selalu tak sempat tapi sempat siap , alhamdulillah !

Second day... ( Bi paper 1 ,Bi paper 2 & Geografi )

Haa, time nie aku tak berapa nervous sgt ,. masa msuk dewan je , tpi dpt atasi . aku banyak berdoa dkt Allah time tu.. Mula-2 sekali bi paper 1 , fuhh boleh tahan jugak lah, ada yang confuse. Next, paper 2 . weihh senang giloss ! tak sangka msuk speech. sbb diorang spot report atau informal letter. Alhamdulillah, tpi entah betul ke tidak grammar aku tuh ? harap pemeriksa bagi aku dpt A *Im begging you* .. satu lagi theme ? bahagian B tu , selamat aku baca dan bincang dgn Atikah. dpt jugak idea nk buat , aku ada tanya pengawas tu kalau theme boleh tak buat mcm nie , mcm tu. dia ckp bolehh. alhamdulillah lega sesangat ! , last sekali geo , nie aku tawakal ala Allah. aku tak hentam tapi ada soalan dia agak mengelirukan lahh. Harap dpt A lahh ! Please :")

Third day... ( Sn paper 1, Sn paper 2 & Sejarah )

Hari ini lah last untuk minggu nie , minggu depan math , khb & ba je. Okay , sn paper 1 agak senang dan ada yang susah . Haha, aku rasa 2011 punya lagi kacang ! . tapi paper 2 2012 rasa mcm snang lagi , sbb tak msuk bab land it resources yg memeningkan kepala tu dan simple machine. tapi kebanyakkan yg senang tu lah banyak buat careless and silly mistakes kan ? Haha sbb terlalu confident pun tak bolehh. aku pn ada gak yg pening lalat ~ , tpi harap paper 2 dpt membantu score dan paper 1 pun harap 30 ke atas. Lastly , sejarah. Ohh nie korang tak payah ckp lah , aku tak study sgt pn malam smalam , aku study sains je . aku skrg suka tidur awal ? lepas solat isyak terus kroooh., pelik pulak , dulu tidur pnya lambat. pagi tadi aku bangun pn aku baca sains , sbb aku takut sains. kan sejarah diorang bagi rest , tak sempat nk baca smua. aku ingat fakta skit-2 je. tapi , soalan dia ada yg senang , sederhana , susah. haha , kena fikir betul-2 . tapi harap-2 boleh score lah ! even tak baca sgt -,= tapi benda tu aku dah pernah belajar. 


The next day ??.. Wait okay ! and pray for me Math , Khb , Bahasa arab ! 


No comments: