Kawan.


Assalamualaikum ? Ehh. Muka aku lagi ? hehehe. Sorry ye , hari nie aku nk update 2 entry yang berbeza. Tadi kita ckp pasal PMR, skrg ckp psal lain :). Semalam hampir-2 menjadi adegan meragut persahabatan ? Wow ! hebat tak ? hebat tak ? biasanye kita akan dengar pasal nyawa je. Takpe, biar aku rekakan. Semalam, entahlah angin aku tak berapa bagus kowt ? , bila aku sign in dkt twitter, dan aku baca mention aku , aku nampak Kawan Baik aku selama nie , tiba-2 ckp "Ehh, Kejap, Kau nie sape?" . Aku pun hairan, ehh bukan semalam ke kiteorang texting ? .

 Mcm mana dia boleh lupakan aku even aku tahulah dia lepas operation nie kerap hilang ingatan, tapi tak kan lah baru sehari boleh lupa ? . Aku pun tanya lah kawan baik aku jugak iaitu Mimi. Aku try tanya mimi asal Kawan Baik aku selama nie lupa aku ?. Aku pun pelik lah. Dia siap lagi tanya, "Nie sape ye?" . Whoah, nak je aku tampar dia ! tapi takpe aku faham. Lepas tu aku log in dkt facebook pulak, aku nampak dia comment ape tah, aku lupa lah. Terus aku ckp "Kau tak payah tahu sape aku" . Lepas tu aku tgok nama dia takde dlm comment aku . aku ckp "Huh, tegur skit dah delete comment dia" . Aku buat tak tahu jelah, terdetik hati aku nk stalk fb dia . Tiba-2 dia tulis "Add as Friend" . Pergh , aku check lagi yg account dia yg kedua, dia remove aku jugak. 

Mula aku hairan . Ish tak kan lah aku tegur dia tak boleh langsung, lepas tu mmg angin Kus-Kus aku naik lahh, aku terus block dia.. sbb dlm hati aku ckp . Kalau org tu buat aku , aku boleh buat lebih dari org tu buat !. Aku Im dgn mimi, mimi pn Im lah dgn dia, mimi ckp "Dia taktau lah,bukan dialah yg remove" . Aku kata lah sape ? tak kan facebook dia tu hebat sgt boleh remove org ? . Aku pun mulalah block fb dia ,semua account aku. Aku kira ape ? mmg sakit hati gila lah bila dpt tahu kawan sendiri buang tanpa sebab kan ?. 

Lepas tu time maghrib aku ade dpt msge dari no hp dia. Aku rasa bkn dia yg texting mcm tu, dan aku dpt agak sape orang yg berani menghancurkan persahabatan aku dgn dia. Dia ckp dkat aku "Haha, Good Job. Senang je buat *** lupakan kau ,dan aku nak kau lupakan dia , Aku tak suka ! " Wohh  , bang takutnye ! ahahah. Sejak tuhla, aku rasa bersalah dgn kawan aku , aku explain dia dah semalam. 

Alhamdulillah persahabatan kami dikekalkan :) even ade org yg jelez =.= . Lepas tu pagi tadi budak tu ade msge lagi aku,, dia ckp kenapa aku degil sgt ? Ahaha wei Capital I , kau nie tak reti malu ke ? dah la guna hp orang lepas tu msge aku mcm-2. Ape guna kau pandai bestari ? tapi hati kau tu BUSUK ! DASAR HIPOKRIT lahh. Ahaha aku benci kau ! , aku doakan kau semoga Allah balas segala perbuatan kau ! .. Kau pura-2 baik dgn aku selama nie ? . Puihh Menyampahh aku tgok kau tahu tak ? Masih wujud ea orang mcm kau nie ? . Huhh. Okay Ape-2 pun aku bersyukur kpd Allah sbb kekalkan persahabatan aku dgn lin :),. Maafkan aku ye ? , kau nie siap tulis nama penuh aku dkt blog kau ? malu je lah. Haha, it's okay. 

No comments: