Suka hasut ?



Assalamualaikum, lagi-2 nampak muka aku di dashboard korang kan ? hek sorry k.
Sebenarnya aku dah tak sabar nak luahkan dkt blog usang aku nie. Pagi tadi aku terima message yang agak kureng menyenangkan lah ! , no yg aku terima tu aku kenal no hp kawan aku sendiri tapi bkan owner dia yg message , tapi org di sebalik papan yg message ! Aku ckp dlm hati aku "Dia nie lagi, dah takde org lain ke ?" . Wohh kalau korang dpt message yg kuang ajar di pagi hari mmg darah akan mendidih lahh ! . Aku ape lagi dgn pantas jari aku menaip di screen hp . Dahla budak tuh tak bagi salam , terus je serang aku ? Woit, kau nie org islam ke kafir ???. Nama je islam di IC, tapi perangai kau !..Dia ckp aku nie jenis mcm syaitan, suka hasut org . suka hasut kawan aku nie suruh bagi hp dkt dia . Helooo ! pakcik capital I , For you information, aku tak pernah hasut kawan aku tuh suruh kasi hp dia dkt kau ! , dia yang nak sgt bagi. aku pulak dipersalahkan ??. Kau suka tuduh aku tanpa bukti, Dosa besar tahu tak ? Bila aku sentuh bab agama, kau mula ckp aku nie suka ckp agama. Kalau diikutkan hati aku, aku nk sgt Mencarut dgn kau nie, tapi aku sabar ! , sbb semenjak aku sekolah agama dah lama tak mencarut, aku tak nak kuarkan ayat aku tuh ! . Aku tahulah kau pandai, kau ingat kau dah pandai kau sesuka hati je nk ckp yg KUANG ajar dgn org ? Hello please okay ! Allah akan tarik nikmat kepandaian kau lah. Kau tu sedar lah sikit , kau tu sape ??. Kau bukan family kawan aku pun, kau cuma org **** je !, aku tak nak sebut perkataan tu. Dahla kau guna msge pakai hp kawan aku tanpa IZIN pulak tuh ! , okay aku ada tanya kau sbb ape kau suruh aku lupakan dan jgn hubung dgn kawan aku ? . First kau ckp "Aku tak suka" .. Second "Aku tak nak dia ada kawan di sini" Heyy kau nie ! suka hati dia lah nak kawan dgn sape-2 pun, dia pernah skolah di sekolah aku, suka hati mak ayah dia lahh nak kawan dgn sape pun, asal kau jeolous sgt hah ???. Third kau ckp "Aku nak dia lupakan korang" Ehhh kau nie ! asal hati kau nie mcm batu sgt ??. Busuk gila hati kau nie kan ? , aku rasa kau yang layak panggil dgn gelaran "Syaitan Laknat" ! bukan aku ... Kau sape ? dah lah tak malu pulak tu . kalau aku jadi kawan aku tuh, dah lama aku CAMPAK kau dalam laut kau tahu ???.biar padan muka kau tuh,,tak reti bersyukur langsung !,. buang masa je **** kau nie kalau suka kacau hak orang ! kau sape ? ,,, kau tu Allah ke ? nak putuskan persahabatan orang. Sedarlah sikit ! , huhh aku benci kau giler

No comments: