Melancong ke Malaysia - Part II


Assalamualaikum ~ wink wink ! :D. Mari kita ke part II pulak ye ? . Aku pergi mana ye selepas perlis ? , jeng jeng jeng.. Aku pergi muzium padi je pun -.- , helo tempat bersejarah jugak tu kan ? aku nie duduk di kedah tapi jarang nak pergi melancong. Alang-2 lalu nampak signboard muzium padi , terus je aku beritahu ayah aku nak pergi, ayah aku pun pergi lah., Mmg dah lama nak pergi, tapi takde rezeki dan waktu. Tapi Alhamdulillah :) akhirnya ~ aku dapat menjejak muzium padi berhampiran gunung keriang . Ehh betul ke aku eja gunung tu ? entahlah , lebih kurang je nk sebut . Dah aku tak larat nak cerita panjang-2 , tempat tu memang best , dapat tahu beras di luar negara dan alatan-2 , cara-2 nak membuat beras dan mcm-2 lagi lah, korang yg mana tak pergi lagi , pergi lah ! melancong pada sama dpt menimba ilmu ~ , hehe tak larat la nak cerita :D , heee saksikan lahh aku dan mama abah !














act banyak lagi tau gambar-2 , tapi malas la nk upload -.-, kalau upload banyak-2 , nanti korang dah tahu korang tak nak pergi dah situ , lebih baik korang tak tahu dan kena tengok sendiri xD
okay lepas muzium padi aku terus balik kg , dan tidur di rumah nenek aku 1 hari je :[ sbb ayah aku tak bawak baju banyak ! haha planning last minute. Malam tu pulak blackout , adoii aku tidur dkt living room dgn pasang kelambu semua , memang menyeksakan ! aku dah la tak suka duduk dlm gelap, hehe kantoi . kalau aku tidur , aku suka bukak lampu ! :P , mandi tu yg leceh kena pasang lilin pulak, maybe hujan kowt pokok tumbang ke hape. tapi alhamdulillah sekejap je black out ! .

Esok tu, aku apa lagi ? main la dgn cousin-2 aku, aku la yg paling tua join dgn diorang -.- haaaha , tapi memandangkan muka aku muda .heee , perasann. ptg tu kak sepupu aku ade buat bubur as-syura , bubur ape tu ea ? hee, bubur 10 muharram . tapi akak sepupu aku dah tak sabar nk buat, so dia buat la . elok gak tu , aku pun lapar , hahaha




nie la tuan yg buat tu, heee kak milah ! dia yg buat bubur tu , sedap gak la . 

kla ouls aku dah penat menaip , k bye ! salam ~ jumpa lagi ye ?


No comments: