Nak Makan Kek !

  Assalamualaikum ouls ;) . Hee, sorry ea ? tadi aku update pendek je, act aku tak tahu nak tulis ape ? sebab takde idea, huaaha *k tak lawak* , Dah lama kan aku tak post something news ? hee sorry ye ?. aku semakin hari semakin malas nak tulis, well mentang-2 lah dah dapat tengok tv balik kan :P haha. Ehh korang cuti-2 nie ade pergi mana-2 tak ?, Aku ? entahlah . mak aku tak berapa sihat lah, aku kena kemas rumah semua . Mak aku ade ajak ayah aku pergi Perlis dan bermalam di sana , tapi tengok lah kesihatan mak aku mcm mana. Harap-2 lah mama cepat sembuh, puhhhh Aminn. Kalau takde ape-2 halangan, sampai lah kiteorang di sana, korang doalah ea semoga aku dpt pergi Perlis . weihh aku nak sgt berjalan. biarlah dekat mana pun aku sanggup pergi jalan-2 dari melekat di dinding rumah. haha , aku mmg suka berjalan la uouls. Korang ajak lah aku pergi 10000 batu pun aku sanggup pergi, haha. Korang nak tahu rahsia aku ape ? cehh entahla aku tak nak percaya sgt benda nie, tapi kn kalau ade tahi lalat dkt kaki tu maksudnya kuat berjalan kan ? hehe aku ade tahi lalat kecil nonek dkt kaki .Ehh jap-2 ? korang perasan tak aku ade letak pic kek domo kun tu ? haa , now i'm very hungry ! . Haha , sedap kan kek coklat ? aku mmg suka bab-2 makan nih, (patut ler gemuk) haha semenjak cuti sekolah nie , ya Allah kerja aku makan , makan , makan. habis aku punggah dapur mak aku sbb nak cari benda yang boleh aku makan, huaha tapi sayangnye apelah sgt yg ade dalam kabinet dapur tu :'( . biskut kering je , haha tak bersyukur plak ea aku nih ? . tapi cepat bosan la asyik cicah dgn nescafe je, esok atau lusa aku nak masak kek moist coklat lah, teringin pulak nak makan. hehehe, mcm sedap aku tengok dlm resepi-2 di mr.google. tapi sebelum tuh aku kena lah pergi beli bahan, ingat nak ajak ayah aku pergi pasaraya Econsave la esok, alang-2 ayah aku kata nak pergi sana tapi semalam kan takde bag -.- . hari nie pulak ayah aku balik kg. so terbantut ler nak pergi ! . pasaraya tu je yang paling dkt dgn rumah aku, buat ape nak pergi jauh-2 di bandar , dah pasaraya ade di depan rumah aku ? *ktipu* hahah. naik kereta je dah sampai tau ;) . esok nak ajak mama dan abah pergi sana ! Horraayy tak kira lah pergi mana pun yg penting dpt hirup udara yg tak berapa segar di luar sana. Aku nie kan semenjak tengok cerita masterchef 2 di astro ria , aku mcm dah terpengaruh kerja nak masak je tau ? pelik tak ?. asyik nak cuba masak sesuatu dan makan.. mestilah kan.Semalam kan mak aku tak berapa sihat, so aku masak lah. masak kari sardin (ikan jugak okay) , sambal belacan *akulah ratu buat sambal belacan,hahaha* , sayur kacang panjang, nasi dan ayam goreng. mak ayah aku puji wooo ~ *kembang* mak ayah aku kata bagus gak aku selalu duk tengok masterchef, dpt tgok ape yang diorang selalu masak. haha terima kasih mama dan abah sebab puji ana ! walaupun ana tak ucap di lisan tapi ana ucap di hati je , sbb ana malu ler :DD . Okay lah takde ape dah kot ouls. aku nak lipat kain kejap dan rehat , malam nie ada penyingkiran masterchef ~ harap izyan ,nina dan ammar tak terkeluar okay !

No comments: