RFC ayam goreng satu !!!


*Via Mr.Google*

Okay sekarang perut guwa sdg kekenyangan dgn ayam goreng, erkkkkkk alhamdulillah ^___^. hari ni pergi makan di Radix Fried Chicken aka RFC nama manja dia. Aku makan tapi tak snap gambar -_- alahai sayangnya,bukan apa malu nak bawak keluar camera tangkap gambar sana sini , abang-abang tu tengok *cehh perasan* . betul la kan pekerja tu tengok aku makan gelojoh, macam dah 10 tahun tak makan, sampai aku jilat jari. hehehe, dah lama ko noks tak pergi sana :D sejak PMR, zzzz...Dia lebih kurang macam Kfc lerr, tapi company Rfc ni orang islam yang pakai lebai 100% , ehh ?. tak ada motif betul aku ni kan ?. 


Rfc ni di lagenda height, sp kedahh. tempat korang ada tak ? , sedap jugak ayam dia. lebih kurang sama dgn kfc, tapi ayam kfc tiada tandingan lah kan ? huaha tadi ckp kurang sama tiba-tiba tiada tandingan pulak ? mana satu yang betul hana oitttt. hehe dua-dua sama je, kalau korang pergi rfc special sikit tau . cashier dan pekerja-pekerja dia pakai baju muslimah untuk perempuan, dan lelaki pakai songkok. whoo nampak alim-alim gitu. dulu dkt sungai petani ni ada dua cawangan, satu di lagenda dan satu lagi di laguna merbok. tapi yang laguna merbok ni aku tak tahu dia tutup sebab apa. maybe kurang laku kot. sbb di lagenda heights ni orang ramai lalu lalang. kalau korang datang sp, silalah singgah di rfc. support muslim product punyer. yg ni tak payah boikot punya tau ! islamic 100% punya, inshaaAllah halalan toyibban . sedap pun sedap, mmg berbaloi. tapi setengah tekak orang cakap tak sedap, yela dah biasa dgn ayam kfc la katakan. 


Aku dah lama tak pergi kfc, mekdi. haha, sbb apa aku tak tau. dah berapa tahun tak pergi sana, maybe dulu kan ramai boikot sbb pasal israel. so aku dah lama tak pergi sana except Pizza Hut, huaha sbb aku suka makan pizza. hehew, okay guwa cau dulu. singgah tau rfc ! support muslim product ! =) Assalamualaikum

2 comments:

Momok Gemok said...

waaa.. baru first time guwa dengar weh. kt sini tak ada pun. suruh depa bukak stu cawangan kat sini, buleh dak? XD

dikna said...

Haha yeke ? ingatkan ada dkt sana, kau pergila ngadu dkt tuan company RFC tu :P