Aku suka Fashion ?? =,=





Heyy untuk kamu ! Heyy untuk kamu ! hahaha kesewelan sudah datang. alright,be serious ! . Erm,apa aku nak cerita ea ?. sementara ayah aku balik dari kedai beli sabun basuh baju, aku update dulu *takmandilagi* kantoi !! . hahah,syyhh diam lah ye ?. 

Mehh cerciter pasal kita. pasal aku lah ye ?. aku bukanlah pandai bergaya sgt, serious not ! haha. senang je hidup aku, kalau orang ajak keluar ke apa , aku siap dalam 5 minit atau 10 minit. tak perlu tunggu berjam-jam semata tunggu aku bersiap. biasanya orang perempuan calit macam-macam dkt muka kan ?. lip stick lah, blusher dan sebagainya. tapi aku ? tak ada pun calit-calit. cuma letak bedak baby johnson je, hehehe. lipbalm pun tak letak, sebab tu pucat semacam je. entah lah kenapa ?. aku mcm tak suka benda solekan. maybe faktor umur ? aku rasa malu giloss kalau pakai lipstick tebal-tebal. hahaha

Dulu aku form 1 kot, ada kenduri apa entah. mak aku makeupkan aku, perghh aku tengok dkt cermin. "Ish lawanya, haha" dgn selambanya aku lap lap mulut aku dgn tisu dan bedak pun aku pergi tandas dan basuh muka :DD. tak boleh lah, rasa malu berdepan orang ramai, tambah-tambah lelaki lah. haha, lagipun kalau aku pakai makeup nampak mcm 20-an. okay aku masih budak-budak !!. tak nak nampak dewasa lagi. nanti kena pinang atau merisik, ada-ada je aku ni kan ? =.= , hekhok.

Sebab tu kalau korang jumpa aku, muka aku macam pucat mcm mayaaaattttt. haha, dan penuhh bintik-bintik apa entah kalau korang zoom dekat-dekat. ni mesti akibat resdung ! bukannya jerawat. jerawat dia lain tapi ni resdung, dia naik diam-diam . aku tak allergic teruk, setengah orang sampai garu-garu. aku tak, dia tiba-tiba je timbul. belacan banyak kot, haha. 

Okay, baju pulak ye ?. i'm simple. cuma sarungkan baju muslimah, jeans longgar tak pun tracksuit, tudung pun mcm indon-indon pakai tu dan stoking :). tak ada pulak pakai baju blouse ke apa, aduhai kenapa aku terlalu tradisional sgt nih ?, hee entah. orang tengok pun tak minat, kakakah. tudung pun simple-simple , tak ada berbelit-belit mcm lipat pisang, cuma kalau pergi kenduri mana-mana je aku try pakai. itupun alahai,rasa malu nak mampus. haha, entah aku ni pemalu gak ea ?, pasal pakaian pun boleh malu. al maklum aku ni kurang arif pasal fesyen, trend dan sebagainya. it's okay, lepas aku dah umur 17 tahun, aku akan try berfesyen mcm korang :P , lepas sekolah la ea ? takmau sekarang. nanti aku jadi lebih cantik dari korang :P,. hahaha *perasan* . tapi berfesyen tu ingatlah ye kaum hawa, berfesyen seperti seorang muslimah :) tutuplah aurat. nak ke ayah,abang,suami tanggung dosa ?? tak nak aku. nauzubillah. Okay terasa nak pakai purdah pulop, hehek. tapi kan pakai purdah ni kena fikir betul-betul. 

Dahlah, membebel je aku nih, boring pulak korang baca. okay ye ? aku pergi dulu. Assalamualaikum :)

2 comments:

NUR SABRINA FIRZANAH said...

bagus . saya pun tak pakai makeup pun kak . kalau dh besar nanti rasanya letak bedak , dgn lipbam je kot haha

dikna said...

hehe, bagus2 . make up depan suami je. hehe