Faqih, my nephew :D


Assalamualaikum :) korang sihat tak ?. alhamdulillah kalau korang sihat. aku semenjak kebelakangan ni, kurang sihat. asyik selsema je, sok seh sok seh. tak larat lah nak bela hingus, ehehehe. lepas kena selsema confirm korang akan rasa pening betul tak ? . korang dapat rasa waktu korang sujud time solat, memang azab yang tak terhingga lah. rasa berat je, aku ponteng satu hari sekolah. hehek ! suka betul tak dapat pergi sekolah tapi sayang kena pergi klinik -.- untuk dapatkan surat mc. aku disahkan demam, seperti biasa doktor bagi ubat panadol dan selsema. alhamdulillah, demam aku mula surut dan selsema sikit je tinggal. tapi kadang-kadang mengugat iman aku, suka meleleh ! hahaha aku ni cerita benda yang menggelikan. alaa korang dulu pun pernah kena kan ?. doakan aku semoga aku cepat sembuh ya ! thankyou =)

apa aku nak cerita ni ?. okay cerita pasal anak menakan aku nak tak ?. cerita ni dah lapuk, tapi apa salahnya kan berkongsi dgn korang. hari tu post terakhir aku, aku ada sebut along aku balik rumah kan ?. rupanya along aku ada udang di sebalik bihun rupanya, along aku suruh aku dgn ibu ayah aku jaga anak menakan aku, faqih. sbb along aku dan isteri dia nak pergi main bowling dgn kawan-kawan. okay, faqih tu sangatlah buas, memang tak patut bawak pun kalau jalan-jalan. nanti payah nak kejar, umur kan baru 1 tahun lebih of course kuat jalan dan hyperactive !.

aku sebagai maksu yang baik tolong la jaga anak kecik tu, haha. anak menakan baru sorang, tak apa boleh jaga. biasanya, faqih akan menangis kalau along aku tinggalkan dia. tapi dia dah semakin cerdik,dia tak menangis pun. A good boy !. tapi satu je, dia berak dlm pampers dia -__- , ibu aku suruh aku basuh tahi dia. hahaha, of course aku tak nak ! geli doo. kekeh, aku suruh ibu aku tolong basuhkan. macam mana la ada anak nanti kan ?, mesti kena biasa basuh jugak. i don't like !. it's okay, aku tukarkan lampin faqih je. dia amat active gila, sampai aku tak boleh nak rehat langsung ! bukak cerita upin ipin, kejap je dia layan. lepas tu mula la panjat kerusi meja makan, sofa la tu la ini la. aduh, penat sungguh jadi babysitter !. penat kejar faqih, kalau tak layan dia , nanti dia melakukan aksi maut dan menangis pulak payah aku. ibu aku pulak sibuk nak masak, ayah aku keluar je -,0. 

okay lah, itu je la kowt, aku nak cerita ! aku dah penat. nak mandi sebab nak pergi tuition. hari ni ada kelas sejarah ! hohoh. jumpa lagi ~ nanti aku follow korang balik ye ! tengok la malam ni atau esok. okay assalamualaikum adios !






2 comments:

Sya Chot .. said...

Ala comelnya.geram tgk.he

dikna said...

Haha, mmg geram tengok !