HACKER !



Wohooo ! siapa hacker di sini ? sila angkat tangan !. siapa cepat, dia dapat duit ! hahah. tipu je, jangan percaya dgn kata-kataku. berbalik kepada soalan aku tadi, kenapa aku sibuk bertanya ?, aku akan cerita kemudian ye. sabar satt nah. korang pernah hack orang tak ?, i means facebook or twitter tak pun blog ke ?. aku ? pernah. itu pun kalau kawan-kawan aku mintak tolong aku uruskan facebook diorang, haha. maknanya aku dah tahu password diorang, itu bukan namanya hack ea. hack ni lain, bukan coklat hack yg pedas tuh. ni pasal godam. 

Aku paling benci hacker yang jahat nak mampuih. haha, bukan apa. kalau niat tu baik, tak apa aku tak kisah. tapi ni kalau dah hack account orang sampai tulis yang bukan-bukan siapa yang tak geram ??. aku pun boleh naik hantu. siapa-siapa hacker yang jahat tu jangan ambil hati tapi ambil jantung ye, berubahlah kepada kebaikan. apa kata kalau korang ada ilmu hacker, korang buat perkara yang baik. exp : tolong hack account yang orang sudah meninggal dan padamkan gambar arwah yang mendedahkan aurat terutamanya wanita dan kalau boleh delete sekali account dia, baru dapat pahala kan ?. arwah pun tenang. yang lain itu urusan arwah dgn Allah. tak pun para hacker tolong trace password account kawan, kalau account kawan kena hack ke apa. baru la bermakna hack. ni tak, buat benda yang bukan-bukan

Bila dah dapat hack, post yang bukan-bukan , timbul di news feed orang. orang lain ingat kita yang tulis padahal account kita dah kena hack. dah tu tukar gambar yang bukan-bukan, aku tahu lambang hacker ialah anonymous. ehh ejaan betul ke tak ? aku taram je. aku tak berapa suka sgt gambar tu, sbb menakutkan ! hahahah. dah la kaler putih. macam opera pulak. ilmu hack ni kadang-kadang bermanfaat jugak, dapat tolong orang yang mengalami masalah. tapi kadang-kadang membawa kepada kebinasaan jugak. so barangsiapa yang mempunyai ilmu hack, sila buat yang baik-baik ye ! Allah tahu apa yang korang lakukan, even orang yang kena hack tu tak tahu siapa yang hack account diorang. 

Aku pernah digodam orang lain -,- . dulu-dulu lah, ada omputeh mana entah gatal hack facebook aku, mentang-mentang aku tolong beri maklumat pasal omputeh tu dkt kawan hacker aku. dia geram, dia hack aku. tapi lastly dapat balik. selamat ada kawan hacker. kalau tak habis la dia buat apa dgn facebook aku. terbaru punya, hari ni la. semalam aku online elok je,tiba-tiba hari ni tak boleh log in. aku tengok dp aku dah ditukar dgn gambar anon tu. amboii, lawa gila dp dia ! -..- . suka hati bapak dia je hack fb aku ! . ni fb yang jarang aku online, yang dulu ni aku dah deactivated. aku ada banyak account, hehe. aku log in facebook ibu aku, dan try tengok nur farhana, perghh dia tulis merepek!!  . nie yang geram, macam nak sumbat belacan dalam mulut dia je. dah la tulis bahasa asing, banyak post pulak tu. boleh menimbulkan kemarahan orang lain. sentap aku ! grrr. last sekali aku mintak pertolongan kawan hacker aku, tapi dia sibuk la. al maklum dia ada jawatan dkt asrama dia, nak tak nak aku kena usaha hack sendiri, heheh. aku try log in dkt yahoo semua, dan dapat tukar password !

Tapi hacker tu pandai, dia tukar balik ! aceeeh baru berapa minit dia tukar balik. aku geram aku tukar punya tukar sampai password aku berjela-jela la. last sekali, maybe dia give up la kot. alhamdulillah, dia dah tak tukar password, harap dia tak kacau fb aku dah ! aku tak pernah pun hack orang atau kacau orang, tiba-tiba je. nasib baik aku tak letak gambar aku, bahaya la facebook skrg !. harap account aku dijaga oleh Allah. takut dia buat macam-macam. kawan aku cakap dia orang arab, entah la. macam mana la orang tu dapat tahu fb aku dan hack. ish-ish, kejam la ! .

aku tak sempat nak printscreen post dia time dia dapat hack fb aku, tapi aku sempat ambil dp. sbb time tu aku panik sgt trace password. so berhati-hati lah ye dgn dunia skrg nie. ambil la iktibar, jangan lah lalai. privacy la apa yang korang rasa perlu privacy, tambah-tambah wanita. sbb gambar boleh diedit dgn bermacam-macam kaedah. takut muka kita, tapi badan orang lain.Nauzubillah. berwaspadalah dgn zaman it sekarang. manusia semakin rakus. kepada hacker-hacker, gunakanlah ilmu kamu dgn kebaikan, jangan gunakan ilmu hack kerana perasaan iri hati, dendam dan keburukan terhadap seseorang. Allah maha mengetahui , wassalam =). 



ni hacker tadi letak dp dkt fb aku, ish-ish teruknya gambar ! tak cantik langsung ! weekkk.
baik gambar anak menakan yang aku letak dkt fb lagi handsome, comel. 

16 comments:

ChEnTA LiEYza said...

huhu...mmg geram sis... akak pun pnh kene hack... bukn setakat akak.. bf akak pun kene... hacker mana entah p gatal tgn nk hack ktrg... mnyampah akak...naik geram lak bila pk balik... pastu post yg mcm2... wat akak n bf akak bgaduh...p malangnya ktrg x gaduh pun... hahaha...bodoh punya hacker... dia ingt akak xsedar ke yg fb n emel 2 dia p hack... aaargghh...geram lak akak bila ingt balik...

Hatim Al-Najmi said...

Hello madam? Terasa sikit je.Mentang2 lah aku ni "HACKER" yang jahat yang amat.Okaylah dah dapat balik.Mungkin ade sebab "HACKER" tu membuat sesuatu yang diluar jangkaan.Ape2 pun,congrat's lah sebab dapat balik.Aku ni sibuk sikit tapi itu bukan bermaksud taknak tolong kau.Beware,"HACKER" takde istilah dalam kamusnya "GIVE UP" maybe nanti dia akan menyerang semula...

dikna said...

@chenta lieyza : ish siapa yang dengki dkt akak dgn bf akak tuh ? haish ni yg geram. dia saja nak tengok akak dgn bf akak bergaduh kowt. padan muka. tuhla mmg geram, nasib baik kita baik skit kan ? . kalu tak puas hati, face to face la. tak payah nak selindung dan hack.

dikna said...

ahahaha hang terasa ka ?, kalau rasa amik lah, ada aku kisah. wkaka hang hacker baik takpa, jangan jahat ja. aku mention kawan hacker aku tu baik kowt, mana da aku mention kwn hacker aku tu jahat. iyolah, tapi harap dia tak kan hack aku lagi dah. nak hack, p hack org lain punya fb, aku tak kacau dia pun, mai2 nak kacau.

Hatim Al-Najmi said...
This comment has been removed by the author.
Hatim Al-Najmi said...

Okay aku ambillah? Hehehe,aku ni "HACKER" baik la ye? Mana ade "HACKER" baik? Semuanya jahat2 belaka.Aku pun kadang kala "HACK" akaun bank,laman web,blog dan sebagainya.Bukan ianya saja2 macam Jerry yang selalu kacau Tom.Ada sebabnya kena aku "HACK".Okay,hati2 ye kalau ade ape2 report je dengan aku okay?

gurl Pinky said...

Sis..u pandai tak hack2 pasword utk instagram?

gurl Pinky said...
This comment has been removed by the author.
gurl Pinky said...

Sis..u pandai tak hack2 pasword utk instagram?

Anonymous said...

salam, sis tahu hack blog tak?

Mummy.Bie said...

Salam. Sis, u pandai hack insta tak?

Mujahidah Fiddin said...

Assalamualaikum,ada yang tahu nak hack instagram sebab ada orang cuba sebarkan gambar tak menutup aurat...saya nak padam gambar tu

batrisyia said...

pls sape2 yg thu nk hack insta. wc sy:ajunbat98. sbb ig dh kena hack. please. a.s.a.p

batrisyia said...

pandai hack ig eh ? blh tk kalau mntk tlg dptkn pass ig sy balik. ig kena hack. please. perlukan sgt prtolongan anda. kalau blh pls add wc : ajunbat98

Syamsul Ikram said...

Salam .. siapa yg pandai hack facebook.. instagram.. dan twitter? Saya nk tutop acc arwah tunang saya.. tolong sangat.. boleh pm saya kt fb leyy choy

Syamsul Ikram said...

Salam .. siapa yg pandai hack facebook.. instagram.. dan twitter? Saya nk tutop acc arwah tunang saya.. tolong sangat.. boleh pm saya kt fb leyy choy