S.A.P.S


Assalamualaikum :)
Huu, okay ni nak bagitahu korang semua yang sekolah aku minggu depan hari ahad
akan menjemput para waris untuk menandatangani buku rekod pretasi !
Wohhh, Buku rekod weihh ! 
Bila cikgu umum di dalam kelas, pakat kawan-kawan aku jerit
"Awat hari ahad nie,awat tak buat hari khamis ja??"
Kedah kan sekolah awal, cuti pun awal -,-
Okay, tiba-tiba rasa cuak. Aku bila dengar buku rekod memang rasa seram !
Apa lah reaksi ibu ayah aku ea ?. Kesian dkt diorang
Tengok keputusan aku yg tak berapa nak bagus
Semua gred aku kutip cuma 1 je tak kutip "D"
Semalam aku tiba masanya nk tahu aku dapat no berapa dalam kelas
Aku godek la SAPS, semuanya mudah skrg ni.
Tapi ibu ayah aku tak tahu sistem ni, syhhh diam auw ! hehe
 
Tangan aku ketaq bila buka laman web ni,
tapi aku kejam sikit, buka yg kawan aku punya dulu alang-alang dah ada i/c dia
Dia dapat no 6 ! okay lah tu.
Yang aku pulak ?, huu dapat no 2 je.
Mesti ibu aku marah, ujian bulan 3 haritu aku no 1.
Menurun pulak dah.
Aku tak tahu siapa yang dapat no 1.
ye , aku tahu no dalam kelas tak berapa penting
Tapi family aku ni anggap penting.
Alhamdulillah even aku dapat no 2 je, tapi tak apa Exam akhir tahun ni ada lagi
Harap dapat buat yg terbaik !
Tapi satu je yg tak syok, gred G aku kutip 2.
Oh ya, yg ni hanyalah untuk akademik je, kalau azhari aku tak tahu kedudukan aku
Tunggu hari ahad ni lah, harap dapat okay. Sbb aku ada failed satu
Dengar cikgu cakap tadi, ramai yang tak balance antara akademik dgn agama.



*Bagi aku ,teruk lah results kali ni.
Memang agak mencabar soalan mid year dari ujian bulan 3 hari tu.
Doakan aku ya ! agar ibu ayah redha dgn results aku. 


3 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

ok dear. tak apa kalau kedudukan turun tp yang penting kalau gred naik . itu lebih bagus,.
lagi pun no. 2 not bad apa. belakang no. 1 jer. hihi
apapun, all the best ya.

eceh. bersunnguh momoy nasihat org study bagai, padahal momoy ni kaki pnteng . haha

Cik Gee said...

seingat kak gee la kan, zaman kak gee sekolah dlu, bapak kak gee tak pernah dtg utk tandatangan rekod prestasi. masa darjah 1/2/3 dlu ade r.

pastu cikgu suruh bawak balik je. utk dptkan tandatangan... -.-'

degil kan bapak kak gee.. hehe..

salam perkenalan. :P

Dikna said...

@Princess Momoy : Huhu, betul tu. Tapi ibu jenis pentingkan no sama. kena balance la. hehe, no 1 budak lelaki pulak pegang. Takpe, hujung tahun ada lagi. Hehe, ala momoy mesti pandai punye even kaki ponteng.

@Cik Gee : Hehe, yeke ? ala kesiannya kak gee. Ayah hana walaupun hana dpt no last , dia akan datang jugak. Tujuan dia nak tengok markah dan komen dpn cikgu. Salam perkenalan jugak :)