Tiramisu, yummy sedapnye !


(Sumber google)

Assalamualaikum :). Wah kecur lidah tak korang ? bila tengok binatang nih ? erk, sorry bukan binatang tau ! tapi makanan. Sekarang ni orang tergilakan balik tiramisu, tak silap farah la. Dulu, crepe la apa lah. Huu, tiramisu tu sedap ke ?. Entahlah,farah tak biasa makan lagi tengok depan mata pun tak pernah apa lagi nak rasa. Orang cakap sedap, maybelah tengok gambar dkt google je dah keluar air liur meleleh rasa nak ngap ngap je, nasib baik ada skrin kalau tidak dah lama nak masuk dalam tu. 

Kempunan weih nak makan ! hahak. Nak buat ? boleh jer, tapi tak ada masa nak pergi beli barang la. Rumah farah ni bukan semua ada barang macam dalam pasaraya tuh. Nak apa je semua ada. Kena pergi pasaraya dulu, ha nak pergi tu yang paling malas. 

Time rajin nak bergerak, mula sibuk nak buat hal lain. Nak buat tu no hal lah, petik jari je boleh buat ! hahak. tadi try survey dari google , ada jugak yang payah-payah bonar nak buat hah. Nasib baik teringat gambar ezlisa loy buat tiramisu dkt instagram guna biskut marie, macam mudah je dari nak beli kek sponge bob la apala. Bila ea nak pergi shopping ?, huu harap boleh pergi sebelum cuti sekolah berakhir ni. time cuti jelah nak buat pun, nanti dah bukak sekolah sibuk memanjang. 

Kenapa ea sejak cuti ni ? asyik kempunan je. Haha, bila tengok kek batik, berkenan nak buat. tengok chapati, rasa nak makan. Aish, tuhla akibatnya cuti sekolah, asyik nak makan je. macam mana mau kurus ? it's okay nanti lepas Spm, farah nak kurus slim. Haa amekk kaw ! hoho. Okay tu je kowt nak cakap. Sesiapa nak buat tiramisu try lah resepi ni , tapi bukan farah lah yang buat :P. Resepi ni berkaitan biskut marie tau !

Resepi Tiramisu edisi Biskut Marie


5 comments:

norhafizahalias said...

tiramisu... memang sedapp.. yummyyy..

btw, selamat kembali ker sekolah dek.. belaja elok2 tau.. :)

Nurul Farahizzati said...

minggu lepas makan kek tiramisu.. nyummm~~

DAYANOS said...

pernah skali je rasa. tapi memang sedap gila !

DAYANOS said...

and btw do follow my blog anisdayanos.blogspot.com thanks ;)

Dikna said...

@norhafiza : Thanks akak :). Yup tiramisu mmg sedap. Baru try,hehe

@Nurul farahizzati : eheh, betul kak zizie, tiramisu mmg sedap !

@dayanos : Hehe, hana pun pernah try sekali. Buat sendiri senang.