Ulser Mulut ?

Assalamualaikum..


Seram dak ?.. sekali terkena memang dah serik


Wah, dlm sejarah yer aku update waktu persekolahan :P.. hek eleh mcm tak pernah pulak kan. 
huu, sebenarnya aku cuma nak kongsi masalah aku je.. sikit je, sekarang aku mengalami ulser mulut !! :'( , sakit tak tau nak kata lah. Sapa yang besa kena memang akan kata sakit.. walaupun kecil tapi berbisa !. Bertambah pedih bila gigi tergigit ulser.. okay cuba bayangkan !. then minum air panas atau makan benda pedas, memang terasa nikmat sakit..tambah pulak aku ni bila makan tak ingat ulser belah mana, main makan je sekali nk kunyah terkena ulser tu, hah amikk.. Berapa hari dah kena ulser ni.. ayah kata sbb cuaca panas, minum bagi banyak air.. aku ni jenis liat nk minum air kosong lah, hanya lalu setengah cawan dlm satu masa. Tapi ulser aku dah pecah..tapi tetap sakit. Tak apa lah ,sakit itu kan kifarah dosa.. harap dosa aku selama ini diampunkan oleh Allah.. Amin. Jadi siapa yang kena tu, banyakkan minum air ya ! memandangkan cuaca sekarang amat panas.. <-- nasihat , tapi diri sendiri ?

#Terbaca post kawan aku ni IzzatyAzma, dia ada ckp pasal gambar-2.. terus aku tukar gambar profile blog aku.. hehe tayang belakang badan boleh la nohh.. semoga Allah melindungi daripada segala kejahatan..

2 comments:

mirza syazwina said...

kak miza dulu pernah tak bukak puasa sebab kena ulser..sakit gila2 sebab dah jadi besar..
ni..try la kumur dengan air garam..mula2 sakit sikit pastu rasa lega ^_^

Dikna said...

Huu yeke kak mirza ?.. thanks sgt-2, mak ada lah suruh, tapi ingatkan mak saja main-2..