MH17

Assalamualaikum ! :) . Lama tak terjah blog ! I'm sorry.



Semestinya sekarang negara Malaysia sedang berdukacita atas kemalangan yang menimpa MH17 kan ??. Belum habis kes MH370,MH17 pulak menyusul. Allahurabi, sesungguhnya Allah sedang menguji rakyat dan negara Malaysia untuk menghadapi cabaran yang agak dahsyat ini. Ketika Gaza sedang berperang dengan Israel, Malaysia berperang dgn kes kemalangan,kebakaran,kemusnahan alam sekitar dan sebagainya. Oleh itu, marilah kita sama-sama menadah tangan agar Malaysia terhindar daripada sebarang malapetaka atas sikap kelalaian kita..#PrayForMH17 #PrayForMH370 #PrayForGaza . Takziah aku ucapkan kepada keluarga mangsa tragedi MH17 . Semoga roh mereka terutama orang Islam dirahmati oleh Allah pada bulan yang mulia ini, Amin. So, kita kena ingat janganlah terlalu riak dan melakukan maksiat sgt, Allah mampu melakukan apa-apa saja dkt negara kita..Nauzubillah .

Gara-gara pesawat kita sama warna dgn presiden Rusia, depa tersalah tembak !!. Patutnya Presiden rusia yang kena tembakan, tapi pada masa tu flight dia terlewat sikit, kita punya pesawat yang pergi dulu.. Depa ingat tu pesawat presiden terus depa tembak..Sebenarnya bukan dia !. Hurm, itulah kuasa Allah. Allah masih nk panjangkan umur presiden Rusia dan Flight kita dijadikan galang gantinya. Ajal mereka sudah dipanggil oleh Allah.....Tapi sepatutnya tentera yang nk tembak tu siasat dari jauh dulu yang tu flight presiden ka flight awam, jangan main tembak ja. MH17 jadi mangsa keadaan.

#Sorry tak dpt follow korang balik buat masa ni. Tengah sibuk, nk dkt trial ni. Assalamualaikum :)

No comments: